Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Insecticide
 Biscaya 240 OD
 Calypso 480 SC
 Decis 25 WG
 Decis Expert 100 EC
 Flipper
 Movento 100 SC
 Proteus OD 110
 Requiem Prime
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Requiem Prime
Insecticid și acaricid cu aplicare foliară pentru combaterea acarienilor, tripșilor și musculițelor în spații protejate, la legume, plante ornamentale și căpșuni
 
Substanţe active:
152,3 g/L amestec de terpenoide QRD 460
 
Mod de acţiune
Substanța activă (amestec de terpenoizi QRD 460) a produsului Requiem Prime are la bază un extract natural din plantele speciei Chenopodium ambrosioides. Unele plante secretă în mod natural o varietate de alcooli, terpeni și compuși aromatici, care împiedică dăunătorii să se hrănească şi pot avea efect toxic direct asupra lor sau pot fi implicate în atragerea unor prădători sau paraziți naturali. Chenopodium ambrosioides este una dintre ele. De asemenea, pot fi folosite de către plante pentru a atrage polenizatorii, a proteja plantele de boli sau pot fi utilizate ca mod de comunicare între plante. Toate aceste aspecte au determinat identificarea celor trei terpenoizide drept candidați ca produse biologice pentru controlul dăunătorilor.
 
Cultură / Dăunător / Doză/ Concentraţie
Cucurbitacee (castraveți, pepeni, dovlecei) și solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete) cultivate în spații protejate:
Musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), musculița tutunului (Bemisia tabaci), tripsul californian (Frankliniella occidentalis), acarianul roșu comun (Tetranychus urticae) - 0,65% (5 - 10 L/ha funcție de înălțimea culturii).

Plante ornamentale cultivate în spații protejate la ghiveci, pentru flori tăiate sau culturi forțate
Musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), musculița tutunului (Bemisia tabaci), tripsul californian (Frankliniella occidentalis), acarianul roșu comun (Tetranychus urticae) - 0,65% (10 L/ha)

Căpșuni în spații protejate: Tripsul californian (Frankliniella occidentalis) - 0,65% (7,8 L/ha)

Mod de utilizare
Solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete) și cucurbitacee (castraveți, dovlecei, pepeni galbeni) cultivate în spații protejate: se utilizează la doza de 0,65% (de la 5l/ha/750 l apă pentru înălțimea culturii de până la 1 m până la 10 l/ha/1500 la apă pentru înălțimea culturii mai mare de 1 m). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până la coacerea fructelor (BBCH 89). Volum de soluţie: 750-1500 l/ha.

Plante ornamentale cultivate în spații protejate la ghiveci, pentru flori tăiate sau culturi forțate. Doza 0,65% (10 l/ha). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până aproape de încheierea ciclului de viață a plantei (BBCH 89). Volumul de soluţie: 500 - 1500 l/ha.

Căpșuni în spații protejate: 0,65% (7,8 l/ha). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până la cea de a doua recoltare (BBCH 89). Volumul de soluţie: 200 - 1200 l/ha.
Timp de pauză: nu se aplică pentru culturile menționate (0 zile).

Urmareste-ne