Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Aliette 80 WG
 Aviator XPro 225 EC
 Falcon 460 EC
 Falcon Pro
 Flint Max 75 WG
 Flint Plus 64 WG
 Folicur Solo 250 EW
 Infinito 687,5 SC
 Luna Care 71,6 WG
 Luna Experience
 Luna Max 275 SE
 Melody Compact 49 WG
 Mikal Flash
 Nativo 300 SC
 Nativo Pro 325 SC
 Previcur Energy
 Profiler 71 WG
 Propulse 250 SE
 Prosaro 250 EC
 Sfera 535 SC
 Teldor 500 SC
 Tilmor 240 EC
 Zantara 216 EC
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Luna Max 275 SE
Fungicid pentru combaterea făinării la vița de vie
Substanţe active: fluopiram 75 g/L+spiroxamină 200 g/L
 
Mod de acţiune
Luna Max 275 SE conţine:
 -  fluopiram, cu proprietăţi sistemice şi translaminare, ce aparţine grupei piridiletilamide. În procesul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acţionează în toate stadiile, inhibând germinaţia sporilor, creşterea tubului germinativ, creşterea miceliului şi sporularea. Produsul acţionează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete şi Deuteromycete.
- spiroxamina (din grupa spirochetalaminelor) are proprietăţi de contact și sistemice. La nivel microbiologic, modul de acțiune al acestei substanțe active asupra unei game largi de patogeni este diferit. Din acest motiv pot fi combătute cu succes formele rezistente la alte fungicide, produsul fiind indicat în strategiile anti-rezistență. De asemenea, spiroxamina accelerează penetrarea și rezistența la spălare iar asupra ciupercilor patogene are o acţiune preventivă, curativă și uneori eradicativă, asigurând protecția pe o lungă perioadă de timp.
 
Cultură / Organism ţintă / Doză
Vița de vie: Făinare (Uncinula necator) - 1 L/ha
 
Mod de utilizare
Viţa de vie

Luna Max 275 SE este omologat în pentru combaterea făinării (Uncinula necator sinonim Erysiphe necator) la cultura viţei de vie, în doză de 1 L/ha. Se aplică preventiv, la avertizare, sau când sunt condiţii favorabile pentru dezvoltarea patogenului, în număr de 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10-12 zile. Perioada de aplicare: de la inflorescențe clar vizibile (BBCH 53) până la începutul coacerii (BBCH 81).

Cantitatea de apă utilizată este de 300 - 1000 L/ha.
Timp de pauză înaintea recoltării: 14 zile.
Cantitatea maximă de produs aplicată pe sezon este de 2 L/ha
Nu aplicaţi foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.
Tratamentul cu Luna MAX 275 SE nu influenţează procesul de vinificaţie şi calitatea vinului, respectând recomandările de utilizare ale produsului.
 
Selectivitate: aplicat la dozele omologate, fungicidul Luna MAX 275 SE este bine tolerat de plante şi nu se manifestă fenomene de fitotoxicitate.

Compatibilitate: Luna MAX 275 SE este compatibil cu majoritatea insecticidelor şi fungicidelor. Înaintea utilizării unei soluţii mixte, se recomandă a se face în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimică.

Urmareste-ne