Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Aliette 80 WG
 Aviator XPro 225 EC
 Falcon 460 EC
 Falcon Pro
 Flint Max 75 WG
 Flint Plus 64 WG
 Folicur Solo 250 EW
 Infinito 687,5 SC
 Luna Care 71,6 WG
 Luna Experience
 Luna Max 275 SE
 Melody Compact 49 WG
 Mikal Flash
 Nativo 300 SC
 Nativo Pro 325 SC
 Previcur Energy
 Profiler 71 WG
 Propulse 250 SE
 Prosaro 250 EC
 Sfera 535 SC
 Teldor 500 SC
 Tilmor 240 EC
 Zantara 216 EC
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Luna Care 71,6 WG
Fungicid pentru combaterea bolilor la măr și păr
Substanţe active: fluopiram 50 g/L+fosetil de aluminiu 666 g/L
 
Mod de acţiune
Produsul conţine fluopiram, o substanţă activă nouă, cu proprietăţi sistemice şi translaminare, ce aparţine grupei piridiletilamide. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acţionează în toate stadiile, inhibând germinaţia sporilor, creşterea tubului germinativ, creşterea miceliului şi sporularea. Este eficace împotriva unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. Fluopiram acţionează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete şi Deuteromycete. Fosetil de aluminiu este o substanţă activă cu o capacitate de penetrare în plante foarte bună. Odată pătruns în plantă, fosetilul de aluminiu se remarcă printr-o mobilitate foarte mare în toate ţesuturile şi printr-o distribuţie descendentă şi ascendentă, fapt care permite protejarea pe o lungă perioadă de timp a organelor vegetative şi fructifere, inclusiv a creşterilor noi. De asemenea, fosetilul de aluminiu prezintă o proprietate unică de stimulare a sistemelor de autoapărare a plantelor. Nu se dezvoltă fenomene de rezistenţă la efectuarea mai multor tratamente.

Cultură / Organism ţintă / Doză
Măr: Făinare (Podosphaera leucotricha), rapăn (Venturia inaequalis/pyrina), focul bacterian (Erwinia amylovora), cancerul deschis al ramurilor (Nectria galligena), arsura bacteriană comună (Pseudomonas syringae) - 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (în funcție de înălțimea pomilor; *mch=metru înălțime coroană)

Păr: Făinare (Podosphaera leucotricha), rapăn (Venturia inaequalis/pyrina), focul bacterian (Erwinia amylovora), cancerul deschis al ramurilor (Nectria galligena), arsura bacteriană comună (Pseudomonas syringae), pătarea brună (Stemphylium vesicarium) - 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (în funcție de înălțimea pomilor; *mch=metru înălțime coroană)
 
Mod de utilizare
Măr: tratamentele se pot aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/prima cădere fiziologica a fructelor (BBCH 71), până la “începutul coacerii” (BBCH 81). Nu se aplică la soiul Golden Delicios si nici la celelalte varietăți cu genetica Golden. Nu se aplică în timpul înfloritului.

Păr: tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de inflorit” (BBCH 51), până la „începutul
coacerii” (BBCH 81).

Se efectuează maximum 3 tratamente pe sezon, la avertizare, la interval de 7-12 zile. Timp de pauză: 28 zile. Cantitatea de soluție: 300-1500 l apă/ha. (*mch = metru înălțime coroană; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha). Nu aplicaţi foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.

Selectivitate: livezile cu măr cultivate în România sunt mixte, formate din diferite soiuri, ponderea cea mai mare având-o varietăţile Jonathan/ Idared şi Golden – soiuri cu risc ridicat pentru apariţia fenomenului de fitotoxicitate - completate de Starkrimson şi alte soiuri (Florina, Mutsu, Prima, Frumos de Voinesti, Fuji etc). În aceste condiţii, pentru toate soiurile, NU recomandăm efectuarea tratamentului în timpului înfloritului pentru a evita apariţia fenomenelor de fitotoxicitate. Tratamentele se vor aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/căderea fructelor (BBCH 71). În livezile de păr tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de inflorit” (BBCH 51), până la „începutul coacerii” (BBCH 81), fara a avea risc de apariție a fenomenului de fitotoxicitate.

Compatibilitate:
testele de eficacitate biologică au fost efectuate numai cu Luna Care 71,6 WG, de aceea orice altă combinaţie se face pe propria răspundere; înaintea utilizării în amestec cu alte produse (fungicide, îngrăşăminte lichide), se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică
într-un volum mai mic de soluţie, urmat de un microtest biologic.

Urmareste-ne