Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Adengo 465 SC
 Atlantis Flex
 Buctril Universal
 Capreno 547 SC
 Centurion Plus
 Challenge 600 SC
 Conviso One 80 OD
 Equip
 Hussar Activ OD
 Laudis 66 OD
 Merlin Duo
 Merlin Flexx
 Nominee 400 SC
 Sekator Progress OD
 Sencor Liquid 600 SC
 Fungicide
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Conviso One 80 OD

Erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor monocotiledonate anuale şi dicotiledonate anuale din cultura de sfeclă de zahăr, varietățile tolerante la acest erbicid (tehnologia CONVISO SMART), varietăți semnalizate ca atare.

 

Substante active: 50 g/l foramsulfuron + 30g/l tiencarbazon-metil

 

Mod de acţiune: CONVISO® ONE este un erbicid postemergent, care conține 2 substanțe active din familia ALS, cu absorbție foliară și radiculară, utilizat pentru controlul  în postemergenţă a buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale din cultura de sfecla de zahăr (hibrizi toleranti la erbicidul  CONVISO® ONE) ex. Amaranthus retroflexus, Chenopodium spp, Cuscuta campestris, Fumaria officinalis, Galium aparine, Lamium purpureum, Matricaria chamomilla, Polygonum spp., Papaver rhoeas, Solanum nigrum, Stellaria media, Viola arvensis, Thlaspi arvense, Echinochloa crus-galli, Lolium spp., Alopecurus myosuroides, Panicum miliaceum, Poa annua. Produsul conţine substanţele active foramsulfuron (sulfoniluree) şi tiencarbazon-metil (sulfonilamino-carbonil-triazolinonă). Cele două substanţe active prezintă o sistemie completă, fiind preluate imediat de buruieni şi transportate în întreaga plantă: în rădăcini, în meristeme şi în frunze. Acţiunea este mai puternică în zonele apicale de creştere. Cele două substanţe active inhibă activitatea enzimei acetolactat sintază, enzima responsabilă pentru producerea de proteine la nivel celular. Simptomele vizibile ale erbicidării postemergente sunt îngălbenirea frunzelor şi dispariţia progresivă a buruienilor.

  

Domeniu de utilizare: CONVISO® ONE se aplică la hibrizii de sfeclă de zahăr toleranţi la acest erbicid (tehnologia CONVISO SMART), în următoarele doze:  

 

- aplicare unică 1,0 l/ha. Tratamentul se efectuează postemergent, în intervalul BBCH 10-18 al sfeclei (din faza de cotiledoane până la 8 frunze), iar buruienile nu au depăşit stadiul BBCH 12-14 (2-4 frunze);  

 

- aplicare fracționată 2 x 0,5 l/ha. Tratamentul 1 se efectuează postemergent, în intervalul BBCH 10-14 al sfeclei (din faza de cotiledoane până la 4 frunze); tratamentul 2 se efectuează în intervalul BBCH 12-18 al sfeclei (de la 2 frunze până la 8 frunze). Buruienile nu trebuie să depăşească stadiul  de 2-4 frunze; intervalul între cele două tratamente minim 10 zile. 

 

Cantitatea de soluţie: 200-300 l apă/ha. Timp de pauză: nu se aplică.

 

Precauții: Produsul se utilizează pe culturi sănătoase când umiditatea relativă a aerului este mai mare de 60%. Nu tratați culturi slăbite sau afectate de ger, de surplusul de apă, de boli sau carențe. În cazul unui ger nocturn, amânați tratamentul câteva zile. Nu erbicidaţi când viteza vântului depășește 5m/s pentru a evita driftul pe culturile învecinate! Cele mai bune rezultate se obtin cand temperaturile exterioare sunt peste 15° C si umiditatea aerului peste 65 %. In cazul unor zile cu temperaturi ridicate (>25°) si insolatie puternica, recomandam aplicarea produsului spre sfarsitul zilei. Spălarea riguroasă a echipamentului de stropit după tratamentele zilnice este necesară pentru evitarea fenomenelor de fitotoxicitate care pot să apară când se prepară și administrează alte pesticide la alte culturi. Folosiţi întotdeauna echipamente curate şi duze calibrate!

 

Selectivitate: La dozele recomandate CONVISO® este selectiv pentru varietatile de sfeclă de zahăr rezistente la erbicide inhibitoare ALS (tehnologia CONVISO SMART).

 

Rotația culturilor: După sfecla de zahăr erbicidată cu CONVISO®, în cadrul unei rotații normale se poate cultiva grâul de toamnă. În anul următor se pot semăna: grâul de primăvară, orzul de primăvară, rapița de primăvară, sfecla pentru zahăr, mazăre, fasole, muștar, floarea soarelui, soia și cartof. Se recomandă efectuarea unei arături normale înainte de înființarea acestor culturi.

 

În caz de accidente, când cultura trebuie întoarsă, se pot semăna tot varietăți de sfeclă tolerante la produsul Conviso One sau porumb, după o pregătire corespunzătoare a solului (se recomandă arătura normală).

Compatibilitate: Testele de eficacitate biologică au fost efectuate numai cu CONVISO®, de aceea orice altă combinație se face pe proprie răspundere; înaintea utilizării în amestec cu alte substanţe (fungicide, insecticide, îngrăşăminte lichide) se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică şi biologică.

 

 

 

 


Urmareste-ne