Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Pachet Cereale Falcon Pro
 Pachet Rapita Biscaya
 Pachet Rapita Propulse
 Pachet Rapita Proteus
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Pachet Rapita Propulse

Informaţii şi mod de utilizare

Pachetul tehnologic Propulse pentru cultura de rapiţă cuprinde două produse: Biscaya 240 OD, insecticid sistemic cu spectru larg şi eficacitate ridicată asupra insectelor, acţionând asupra dăunătorilor prin contact şi ingestie; Propulse 250 SE, fungicid sistemic de ultimă generaţie ce conţine două substanţe active cu acţiune preventivă, curativă şi uneori eradicativă pentru controlul bolilor la rapiţă. Suprafaţa tratată: 15 ha.

 

Dozele recomandate:

Biscaya 240 OD: 0,3 l/ha

Propulse 250 SE: 1 l/ha

 

Cele două produse se pot aplica împreună, în perioada de la începutul înfloritului şi până la scuturarea florilor, pentru controlul eficient al gândacului lucios (Meligethes aeneus) şi al altor dăunători, precum şi pentru a preveni apariţia bolilor ce pot afecta cultura de rapiţă în perioada înfloritului: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea brună (Alternaria brassicae). La aplicarea concomitentă a celor două produse puteţi beneficia şi de avantajele oferite de formularea superioară a produsului Biscaya, dispersie în ulei, care poate acţiona ca un adjuvant şi pentru produsul Propulse, fapt care conferă o aderenţă şi o pătrundere superioare în plantă. Cele două produse se pot aplica şi separat, atunci când se consideră că pentru unul din cele două nu sunt întrunite condiţiile necesare efectuării tratamentului.

 

Pentru prepararea soluţiei se umple rezervorul de soluţie aproximativ 50% cu apă, se adaugă cantitatea necesară din produsul Biscaya 240 OD, după care se adaugă şi cantitatea de fungicid Propulse 250 SE şi se completează cu restul de apă. Volumul de soluţie este de 200-400 l/ha. Dacă după aplicare mai rămân cantităţi neutilizate din cele două produse, ele pot fi utilizate ulterior în diferite alte combinaţii de tratament.

 

Atenţie! Bidoanele cu produs se agită energic înainte de utilizare.

Nu se recomandă supradozarea niciunui produs din pachetul tehnologic.


Urmareste-ne