Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Aliette 80 WG
 Antracol 70 WP
 Consento 450 SC
 Falcon 460 EC
 Falcon Pro
 Flint Max 75 WG
 Flint Plus 64 WG
 Folicur Solo 250 EW
 Infinito 687,5 SC
 Luna Experience
 Melody Compact 49 WG
 Mikal Flash
 Mythos
 Nativo 300 SC
 Nativo Pro 325 SC
 Previcur Energy
 Profiler 71 WG
 Propulse 250 SE
 Prosaro 250 EC
 Sfera 535 SC
 Teldor 500 SC
 Tilmor 240 EC
 Verita
 Zantara 216 EC
 Hibrizi de rapita
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Luna Experience

Mod de acţiune
Luna Experience conţine fluopiram, o substanţă activă nouă, cu proprietăţi penetrante şi translaminare, foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acţionează în toate stadiile, inhibând germinaţia sporilor, creşterea tubului germinativ, creşterea miceliului şi sporularea. Tebuconazol are acţiune sistemică și prezintă proprietăţi preventive, curative şi uneori eradicative care îi conferă un spectru larg de activitate. Sunt protejate frunzele, lăstarii, florile şi organele fructifere.

Mod de utilizare
Măr: se utilizează la doza de 0,75 l/ha (0,05% în 1500 l apă) pentru combaterea făinării (Podosphaera leuchotricha) şi a rapănului (Venturia inaequalis). Tratamentele se efectuează începând cu faza de buton roz (BBCH 57) până la faza de coacere a fructelor - recoltarea fructelor (BBCH 87). Se efectuează maximum 2 tratamente la avertizare, la un interval minim de 7 zile. Timp de pauză înainte de recoltare: 14 zile.


Prun: se utilizează la doza de 0,5 l/ha (0,05% în 1000 l apă) pentru combaterea moniliozelor (Monilinia laxa şi Monilinia fructigena) şi a pătării roşii a frunzelor de prun (Polystigma rubrum). Se efectuează maximum 3 tratamente pe sezon, primul începând cu faza de buton alb (BBCH 57) până la începutul colorării fructelor (BBCH 81). Intervalul între tratamente este de 7-10 zile. Timp de pauză înainte de recoltare: 7 zile.

Luna Experience 400 SC aplicat la dozele omologate este în general bine tolerat de plante şi nu se manifestă fenomene de fitotoxicitate. La unele soiuri de măr (ex. Golden) pot apărea fenomene de fitotoxicitate (plasa). Testele de eficacitate  biologică au fost efectuate numai cu Luna Experience 400 SC, de aceea orice altă combinaţie se face pe proprie răspundere. Înaintea utilizării în amestec cu alte produse (fungicide, îngrăşăminte lichide) se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică într-un volum mai mic de soluţie, urmat de un microtest biologic.
 


Get Adobe Flash player

Urmareste-ne