Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Adengo 465 SC
 Atlantis Flex
 Attribut 70 SG
 Basta 14 SL
 Betanal Expert
 Betanal MaxxPro
 Buctril Universal
 Capreno 547 SC
 Centurion Plus
 Equip
 Hussar Activ OD
 Laudis 66 OD
 Merlin Duo
 Merlin Flexx
 Nominee 400 SC
 Safer
 Sekator Progress OD
 Sencor Liquid 600 SC
 Fungicide
 Hibrizi de rapita
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
Link-uri Bayer
Attribut 70 SG

Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor graminee din cultura de grâu

Substanta activa: propoxicarbazon-sodiu 700 g/kg

 

Creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare, astfel încât acestea nu mai concurează planta de cultură. Simptomele specifice de cloroză și necrozare apar în 5-10 zile de la aplicare, în timp ce distrugerea completă a buruienilor țintă poate dura câteva săptămâni. Datorită selectivității excelente față de cultură și acțiunii puțin dependente de temperatură, Attribut 70 SG se recomandă a fi aplicat primăvara devreme, pentru a limita concurența buruienilor incă de la inceputul perioadei de vegetație. 

Principalele buruieni combătute sunt Bromus sp. (obsiga), Agropyron repens (pir târâtor), Apera spica-venti (iarba vântului), precum şi unele specii din familia Brassicaceae: Sinapis arvensis (muştar de câmp), Thlaspi arvense (punguliţă). Aplicarea se face în perioada februarie-aprilie, în intervalul cuprins între fenofaza de 3 frunze (BBCH 13) și sfârșitul înfrățitului grâului (BBCH 29). Fenofaza optimǎ a buruienilor graminee în relație cu momentul tratamentului este de 2-4 frunze, înainte de înfrățire, cu excepția pirului (Agropyon repens sin. Elymus repens), care trebuie să aibă înălțimea de maxim 10 cm și să fie în faza de creștere activă. Doza de utilizare recomandată este de 0,1 kg/ha. În condiții de infestare redusă și pe solurile ușoare se poate folosi doza de 0,06 kg/ha. Volumul de soluție recomandat este 200-400 l/ha. Pentru creșterea eficacității produsului, mai ales asupra speciilor dificil de combătut (Bromus sp.), se recomandă utilizarea împreună cu un adjuvant (ex. Biopower 1 l/ha).

 

Atenție:
în cadrul unei rotaţii normale, după tratamentul cu Attribut puteţi înfiinţa în sezonul agricol următor culturile: grâu de toamnă şi de primăvară, orz de toamnă şi de primăvară, triticale, mazăre, cartof, sfeclă de zahăr, lucernă, floarea soarelui, porumb, soia, sorg. Orice altă cultură înfiinţată în afară de cele menţionate mai sus se face pe răspunderea utilizatorului


Get Adobe Flash player

Urmareste-ne