Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
 Acaricide
 Adeziv rapita
 Erbicide
 Fungicide
 Hibrizi de rapita
 Insecticide
 Nematocide
 Pachete tehnologice
 Tratament samanta
 Feuver 300 FS
 Mesurol 500 FS
 Peridiam Eco Red
 Poncho Beta 453.34 FS
 Prestige Extra 370 FS
 Redigo Pro 170 FS
 Sonido 400 FS
 Yunta Quattro 373,4 FS
Link-uri Bayer
Prestige Extra 370 FS

Substante active: imidacloprid 120 g/l + pencicuron 250 g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata)


Insectofungicid utilizat la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado, a afidelor si a rizoctoniozei


Cultura

Organism tinta

Doza

Cartof

Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)

Afide (Aphis sp.)

Rizoctonioza (Rhyzoctonia solani)

0,5 - 0,6 l/t


Modul de actiune

Prestige Extra are acţiune sistemică şi în acelaşi timp de contact asupra dăunătorilor. Imidacloprid, componenta insecticidă, formează în jurul tuberculilor un halou de protecţie prin intermediul căruia se manifestă acţiunea de contact asupra insectelor din sol. Ulterior imidacloprid pătrunde în mod sistemic în tuberculi şi de aici este distribuit în părţile aeriene ale plantelor, acţionând asupra dăunătorilor în timpul perioadei de vegetaţie. Pencicuron, componenta fungicidă, are acţiune de contact, prevenind infecţiile de rizoctonioză care pot avea ca sursă infecţioasă sămânţa utilizată la plantare sau resturile vegetale încorporate în sol.

Modul de utilizare
Prestige Extra se utilizează la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gândacului din Colorado (adulţi şi larve), afidelor şi rizoctoniozei în timpul perioadei de vegetaţie. Perioada de protecţie împotriva dăunătorilor menţionati este de circa 80 zile de la răsărirea culturii. Tratamentul tuberculilor se efectuează concomitent cu plantarea, cu ajutorul instalaţiei montate pe maşina de plantat. În funcţie de parametrii de funcţionare ai instalaţiei sunt necesari 40-60 l soluţie pentru un hectar. Necesarul de produs comercial pentru un hectar rezultă din înmulţirea dozei necesare pentru o tonă de tuberculi cu norma de sămânţă/ha. La cantitatea rezultată se adaugă apă până la volumul necesar de soluţie. Înainte de începerea lucrului se efectuează proba cu apă a instalaţiei de aplicare pentru stabilirea parametrilor de funcţionare ai acesteia. La prepararea soluţiei, flacoanele cu Prestige Extra se agită înainte de golirea în rezervorul instalaţiei.

Nu se recomandă aplicarea produsului pe bandă concomitent cu sortarea, deoarece excesul de umiditate de pe tuberculii trataţi, mai ales în lipsa posibilităţilor de uscare a acestora, poate favoriza extinderea infecţiilor bacteriene în masa de tuberculi. Prestige Extra se va aplica numai pe sămânţă certificată. Tuberculii trebuie să fie bine maturaţi, cu o bună capacitate de încolţire şi vigoare, liberi de bacterioze, viroze, micoze şi fără răni. Se va evita tratarea tuberculior care se secţionează înainte de plantare, datorită riscului producerii infecţiilor bacteriene şi a unei vigori mai reduse. Nu se vor trata tuberculii care în urma păstrării se constată că au o vigoare slabă.


Get Adobe Flash player

Urmareste-ne