Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Porumb
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Adeziv rapita
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Pachete tehnologice
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Rapita - Pachete tehnologice

Pachet Rapita Proteus

Informaţii şi mod de utilizare


Pachetul tehnologic Proteus pentru cultura de rapiţă­­ cuprinde două produse:
• Proteus OD 110, insecticid sistemic şi de contact cu spectru larg şi eficacitate ridicată asupra insectelor, acţionând asupra dăunătorilor prin contact şi ingestie;
• Tilmor 240 EC, fungicid sistemic de ultimă generaţie ce conţine două substanţe active cu acţiune preventivă, curativă şi uneori eradicativă pentru controlul bolilor la rapiţă.

Cele două produse se pot aplica împreună, în perioada de la iesirea din iarnă şi până la începutul înfloritului, pentru controlul eficient al gândacului lucios (Meligethes aeneus) şi al altor dăunători, precum şi pentru a preveni apariţia bolilor ce pot afecta cultura de rapiţă: putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea brună (Alternaria brassicae), făinarea (Erysiphe communis), putregaiul cenuşiu (Botritis cinerea).
La aplicarea concomitentă a celor două produse puteţi beneficia şi de avantajele oferite de formularea superioară a produsului Proteus, dispersie în ulei, care poate acţiona ca un adjuvant şi pentru produsul Tilmor şi care conferă produselor o aderenţă şi o pătrundere mai bună în plantă. Cele două produse se pot aplica şi separat, atunci când se consideră că pentru unul din cele două nu sunt întrunite condiţiile necesare efectuării tratamentului.

Pentru prepararea soluţiei se umple rezervorul de soluţie aproximativ 50% cu apă, se adaugă cantitatea necesară din produsul Proteus OD 110, după care se adaugă şi cantitatea de fungicid Tilmor 240 EC şi se completează cu restul de apă. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha.

Dozele recomandate:
Proteus OD 110: 0,6 l/ha pentru combaterea gândacului lucios
Tilmor 240 EC: 1 l/ha

Dacă după aplicare mai rămân cantităţi neutilizate din cele două produse, ele pot fi utilizate ulterior în diferite alte combinaţii de tratament.
Atenţie! Bidoanele cu produs se agită energic înainte de utilizare. 
Nu se recomandă supradozarea niciunui produs din pachetul tehnologic!


anterioara  2 ⁄ 3  urmatoarea

Urmareste-ne