Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Porumb
Floarea soarelui
Vita de vie
Acaricide
Fungicide
Insecticide
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Tutun
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Vita de vie - Fungicide

Verita

Substante active: fosetil de aluminiu 667 g/kg + fenamidon 44,4 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile In apa)


Fungicid cu distributie sistemica si translaminara in plante, cu actiune preventiva si curativa impotriva manei la vita de vie, tomate si castraveti

Cultura

Organism tinta

Doza

Vita de vie

Mana (Plasmopara viticola)

2-2,5 kg/ha (functie de presiunea de infectie)

Tomate

Mana (Phytophtora infestans)

0,25% (2,5 kg/ha)

Castraveti

Mana (Pseudoperonospora cubensis)

0,25% (2,5 kg/ha)Mod de actiune
Fosetil de aluminiu are sistemie completa cu o distributie foarte buna descendenta si ascendenta în plante. Astfel sunt protejate toate organele plantei si în special creste-rile noi. Actiunea preventiva se manifesta din interiorul plantei prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor si prin împiedicarea cresterii miceliului. Prezinta proprietatea unica de stimulare a sistemului de autoaparare a plantei la infectiile produse de patogeni. Datorita acestui mecanism unic de actiune, este exclusa aparitia fenomenului de rezistenta. Fenamidon are distributie translaminara în plante. Actioneaza preventiv, curativ si antisporulant asupra ciupercilor patogene prin inhibarea respiratiei mitocondriale la nivel celular. Amestecul celor doua substante active asigura un efect sinergic care determina o eficacitate ridicata fata de ciupercile Oomycete.

Modul de utilizare
Vita de vie

Se utilizeaza la doza de 2-2,5 kg/ha (functie de presiunea de infectie) pentru combaterea manei. Doza redusa se foloseste când riscul producerii infectiilor este redus, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizeaza în anii cu conditii climatice favorabile pentru mana. Durata de protectie este de 12-14 zile. Când presiunea de infectie este ridicata si cresterea plantelor intensa, se recomanda folosirea dozei maxime si repetarea tratamentului dupa 12 zile. În functie de programul de stropiri propus, produsul se poate utiliza pentru 1-2  tratamente. Pentru obtinerea unei protectii bune si sustinute, este necesara mentinerea unei concentratii de fosetil de aluminiu în plante prin efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash, Profiler sau din nou cu Verita. Momentul optim de utilizare este la începutul înfloririi când, datorita sistemiei foarte bune si a duratei mari de protectie, Verita protejeaza atât lastarii cât si inflorescentele pâna dupa scuturarea capisonului florilor. Produsul mai poate fi folosit la al doilea tratament de baza care se efectueaza la sfârsitul înfloririi sau în perioada de formare a boabelor. La efectuarea tratamentului este important sa se asigure o distributie cât mai uniforma a solutiei pe toate partile vegetative, inclusiv pe inflorescente.

Tomate
Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 12-14 zile. Se pot aplica 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 800-1000 l/ha.

Castraveti
Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 10-14 zile. Se recomanda aplicarea unui numar de 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 600 - 800 l/ha.


anterioara  11 ⁄ 11

Urmareste-ne