Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Porumb
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Tratament samanta
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Porumb - Tratament samanta

Sonido 400 FS

Mod de acţiune
Sonido 400 FS are la bază substanţa activă tiacloprid, un insecticid din clasa neonicotinoidelor, ce acţionează prin contact şi ingestie. Efectul substanţei active constă în perturbarea ireversibilă a funcţiilor vitale ale centrilor nervoşi ai insectelor dăunătoare şi în final moartea acestora.

Mod de utilizare
Sonido 400 FS se utilizează la tratarea semințelor de porumb pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.), la doza de  0,125 l / 50.000 semințe (1 mg substanţă activă/ bob). Sonido se va utiliza numai pentru tratarea seminţelor de porumb în unități profesionale. Semințele trebuie condiţionate şi calibrate corespunzător, înainte de a fi tratate. Tratamentul se efectuează utilizând echipament de tratat în șarje, care asigură o dozare precisă şi o distribuire foarte uniformă a substanţei pe suprafaţa boabelor.

Tehnica de aplicare: produsul se aplică diluat în apă. Volumul de soluţie se adaptează în funcţie de echipamentul de aplicare şi caracteristicile seminţelor (hibrid, MMB, umiditate etc.). Pregătirea soluției pentru tratament: se adaugă în 80% din volumul necesar de apă un „film coating” (sticker), apoi produsul Sonido 400 FS şi eventual alte produse pentru tratament, iar în final se completează cu restul de apă. Este necesară amestecarea permanentă a soluţiei pe toată perioada tratamentului pentru păstrarea omogenităţii soluţiei. Soluţia trebuie folosită în maxim 3 zile de la preparare.

Condiţii de calitate a tratamentului
Tratarea se efectuează numai cu maşini de tratat care să realizeze o dozare corectă a produsului şi o distribuţie cât mai uniformă a acestuia pe toate seminţele. Este foarte  important să se folosească la tratament doar seminţe corect condiţionate, pentru a preveni pierderile de substanţă care aderă la impurităţi sau la particulele de praf din masa de seminţe. Înainte de începerea lucrului se va calibra maşina de tratat.

Selectivitate: utilizat la dozele recomandate produsul nu este fitotoxic pentru plantele de porumb.
 


anterioara  3 ⁄ 3

Urmareste-ne