Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Porumb
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Tratament samanta
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Porumb - Tratament samanta

Mesurol 500 FS

Insecticid pentru tratarea semințelor de porumb, în vederea prevenirii daunelor produse prin ingerarea de către păsări a semințelor din semănături

 

Mod de acţiune
Mesurol 500 FS protejează semințele împotriva muştei suedeze (Oscinella frit) și de asemenea exercită un efect repelent foarte bun asupra păsărilor, acestea nemaiconsumând semințele de porumb din semănături. Efectul se menține până după răsărirea plantelor.

Mod de utilizare
Mesurol 500 FS este un insecticid folosit pentru tratarea seminţelor de porumb, folosit în vederea prevenirii daunelor produse culturii prin ingerarea seminţelor de porumb de fazani, porumbei, ciori. Doza de utilizare este de 10 ml produs/ 1 kg sămânță.  Tratarea seminţelor protejează împotriva muştei suedeze (Oscinella frit). Seminţele tratate trebuie semănate în acelaşi sezon în care s-a efectuat tratamentul.

Condiţii de calitate a tratamentului
Mesurol 500 FS se va utiliza numai pentru tratarea seminţelor de înaltă valoare biologică, condiţionate şi calibrate, cu indici calitativi specifici soiului sau hibridului din care provin. Pentru a nu diminua calitatea tratamentului, este necesar ca acesta să se efectueze cu maşini de tratat în șarje, care să asigure o dozare precisă şi o distribuire foarte uniformă a substanţei pe suprafaţa boabelor. Este foarte  important să se folosească la tratament doar seminţe corect condiţionate, pentru a preveni pierderile de substanţă care aderă la impurităţi sau la particulele de praf din masa de seminţe. Înainte de începerea lucrului se va calibra maşina de tratat.

La efectuarea tratamentului, Mesurol 500 FS poate fi utilizat în amestec cu produsele insecticide sau fungicide pentru tratament sămânță sau singur într-un volum total de soluție de 8-15 l pentru o tonă de sămânță.
 

 


anterioara  2 ⁄ 3  urmatoarea

Urmareste-ne