Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Porumb
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Tratament samanta
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Porumb - Tratament samanta

Feuver 300 FS

Fungicid utilizat la tratarea seminţelor de porumb pentru combaterea tăciunelui ştiuleţilor şi paniculelor

 

Mod de acţiune
Feuver 300 FS are o activitate sistemică în sămânţă şi în plantulă. Substanţa activă protioconazol, ce aparţine clasei chimice a triazolilor, prezintă o acţiune preventivă, curativă şi eradicativă asupra ciupercilor patogene localizate pe seminţe sau în interiorul acestora.  
Se utilizeaza in cultura de porumb pentru a combate tăciunele ştiuleţilor şi paniculelor (Sphacelotheca reiliana) si Fusarium spp., la doza de 15 ml produs/unitate (1 unitate = 50.000 semințe).

Mod de utilizare
Feuver 300 FS este omologat la tratarea seminţelor de porumb pentru combaterea tăciunelui ştiuleţilor şi paniculelor (Sphacelotheca reiliana) în doza de 15 ml produs/unitate, 1 unitate = 50.000 seminţe). Norma de semănat: maxim 2 unităţi/hectar.
Agitaţi produsul înainte de utilizare! Fiind condiţionat ca suspensie concentrată, Feuver 300 FS este relativ uşor de utilizat datorită aderenţei sale foarte bune la suprafaţa seminţelor. La tratarea seminţelor de porumb se va folosi un volum de soluţie de 6-12 litri/tona de sămanță, în funcţie şi de masa a 1000 de boabe. Pentru prepararea soluţiei se adaugă întâi 80% din cantitatea de apă necesară în rezervorul echipamentului de tratat, apoi cantitatea de produs Feuver 300 FS şi eventual alte produse pentru tratat (ex.: insecticide, adjuvanţi). Apoi se adaugă restul de apă şi se agită bine. Soluţia se va agita lent în timpul tratamentului pentru a îi păstra omogenitatea și se va folosi în maximum 3 zile de la preparare.

Condiţii de calitate a tratamentului

Tratarea se efectuează numai cu maşini de tratat care să realizeze o dozare corectă a produsului şi o distribuţie cât mai uniformă a acestuia pe toate seminţele. Este foarte  important să se folosească la tratament doar seminţe corect condiţionate pentru a preveni pierderile de substanţă care aderă la impurităţi sau la particulele de praf din masa de seminţe. Înainte de începerea lucrului se va calibra maşina de tratat.

Selectivitate
Utilizat la dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic pentru plantele de porumb.
 


1 ⁄ 3  urmatoarea

Urmareste-ne