Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Pachete tehnologice
Tratament samanta
Porumb
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Cereale - Tratament samanta

Peridiam Active 109

Substanțe active: micronutrienți - Mangan 13 g/l, Zinc 6,5 g/l, Molibden 0,7 g/l și alți compuși polimerici
Formulare: suspensie concentrată pentru tratamentul seminței (FS)

 

Adjuvant pentru îmbunătăţirea calităţii tratamentului seminţelor, stimularea germinării și a dezvoltării tinerelor plante și intensificarea culorii semințelor tratate la culturile de grâu și orz


Mod de acţiune
Peridiam Active 109 este un adjuvant (film coating) utilizat în tratamentul seminţelor de cereale, în acelaşi timp cu tratamentul cu fungicide si insecticide. Prin adăugarea de micronutrienți în formulare, Peridiam Active 109 pune la dispoziția semințelor și a tinerelor plante un adaos echilibrat de micronutrienți necesari în perioada germinării și răsăririi.  Avantaje ale noii formulări:
• stimulează germinarea mai rapidă a semințelor
• îmbunătățește înrădăcinarea
• crește biomasa rădăcinilor
• creşte fluenţa seminţei la semănat
• reduce abrazivitatea şi formarea prafului
• mărește și uniformizează intensitatea culorii semințelor.

Datorită capacităţii mari de aderenţă, Peridiam Active 109 rămâne la suprafaţa seminţelor împreună cu substanţele active folosite la tratamentul acestora, împiedicând astfel pierde­rile care ar putea apărea fie prin formarea prafului datorită abraziunii, fie prin aderenţa incompletă a fungicidelor sau insectofungicidelor aplicate. Totodată, Peridiam îmbunătăţeşte culoarea seminţelor tratate ca urmare a efectului de uniformizare şi intensificare a nuanţei.

Mod de utilizare
Se utilizează la prepararea soluţiei pentru tratarea seminţelor, odată cu produsele fungicide sau insectofungicide omologate pentru tratamentul seminţelor de cereale, la doza de 1,0 l/t seminţe. Înainte de prepararea soluţiei de tratat, produsul se amestecă cu viteză lentă pentru câteva minute. Pentru a prepara suspensia de tratat, în tancul de preparare se adaugă 80% din volumul de apă totală, după care se adaugă produsul Peridiam şi produsele pentru tratamentul seminţei (fungicide, insecticide, insecto-fungicide). La final se adaugă şi restul de apă. Aplicarea se face cu echipamentele obişnuite de tratare a seminţelor.


anterioara  3 ⁄ 3

Urmareste-ne