Bayer CropScience - Romania
Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Cereale
Erbicide
Fungicide
Insecticide
Pachete tehnologice
Tratament samanta
Porumb
Floarea soarelui
Vita de vie
Cartof
Legume
Pomi fructiferi
Sfecla pentru zahar
Rapita
Soia
Capsun
Floricultura
Pepeni verzi
Hamei
Orez
Link-uri Bayer
Cereale - Erbicide

Atlantis Flex

Erbicid selectiv pentru combaterea ȋn postemergenţă a unei game largi de buruieni monocotiledonate anuale şi perene şi a unor dicotiledonate anuale din culturile de cereale

 

Substante active: mesosulfuron-metil 45 g/kg+propoxi­carbazon-sodiu 67,5 g/kg+mefenpir-dietil (safener) 90g/kg

 

Cultura: grâu de toamnă, grâu durum, triticale

Doza de utilizare: 0,33 kg/ha

Buruieni monocotiledonate anuale și perene: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), odos (Avena fatua), obsiga secării (Bromus sterilis), raigras (Lolium sp.). Buruieni dicotiledonate: rapiță, mușețel, punguliță, nemțișor de câmp, traista ciobanului, rocoină.

 

Cultura: grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum, triticale, secară

Doza de utilizare: 0,2 kg/ha

Buruieni monocotiledonate anuale: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), iarba vântului (Apera spica venti), firuță (Poa annua).

Buruieni dicotiledonate: rapiță, mușețel, punguliță, nemțișor de câmp, traista ciobanului, rocoină.

 

Mod de utilizare

Produsul se aplică ȋn postemergenţă, între fenofaza de 3 frunze (BBCH 13) până la apariția celui de al doilea nod (când acesta este la cel mult 2 cm deasupra nodului unu - BBCH 32). Momentul optim de aplicare ȋn relaţie cu dezvoltarea buruienilor: dicotilele sunt în faza de 2-4 frunze iar monocotilele anuale şi Apera spica-venti (iarba vântului) sunt ȋnainte de ȋnfrăţire. Volum de soluție: 200-400 l/ha. Pentru creșterea eficacității produsului, mai ales asupra speciilor dificil de combătut (Bromus sterilis), se recomandă utilizarea produsului împreună cu un adjuvant (adjuvant recomandat Biopower 1 l/ha). Într-o rotaţie normală, după cereale erbicidate cu Atlantis Flex se poate semăna orice cultură succesivă necerealieră.

 

Atenție!

  • In general se recomandă arătură adâncă înainte de înființarea culturilor ca muștar sau rapiță de toamnă, în special după o perioadă prelungită de secetă dintre momentul aplicării și cel al înființării următoarei culturi.
  • În situaţia unor accidente în care cultura erbicidată cu Atlantis Flex trebuie ȋntoarsă, se pot semăna cereale de primăvară, mazăre, porumb sau cartof, după o arătură adâncă.
  • A se evita aplicarea produsului in culturi aflate sub influenta factorilor de stres termic sau hidric si a variatiilor mari de temperatura intre zi si noapte, precum si in culturi de cereale de toamna rasarite intarziat (in ferestrele iernii sau primavara).
  • Nu se recomanda amestecul cu uleiuri minerale sau parafinice si cu fertilizanti lichizi pe baza de azot.

1 ⁄ 4  urmatoarea

Urmareste-ne