Bayer Romania|Bayer GlobalContact|Harta site
Crop ScienceRomania Bayer Crop Science Romania
Home
Ghidul buruienilor
Buruienile in cultura
orezului
Buruieni dicotiledonate
Buruieni monocotiledonate
Buruieni hidrofile
Biologie si tehnologie
Cultura orezului
Combaterea buruienilor
Ghidul daunatorilor
Ghidul bolilor la cereale
Ghidul bolilor la rapita
Crop Compendium
Calculator de dilutii
Link-uri Bayer

Combaterea buruienilor

Nominee 400 SC
Nominee 400 SC este un erbicid selectiv care se aplica in postemergenta la orez pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale (Echinochloa spp., Cyperacee spp., etc.) si a unor specii bianuale si perene (Bulboschoenus spp., etc.).
Substanta activa: bispyribac-sodiu 400 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)


Mod de utilizare
Nominee 400 SC se utilizeaza la doza de 75-80 ml/ha în amestec cu un adjuvant (ex. Biopower 1 l/ha sau Glicocol 0,2 l/ha). Se aplica postemergent, în faza de 3-5 frunze ale orezului, fara a depasi faza de sfârsit de înfratit. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha. Nominee se aplica pe teren zvântat. Inundarea se poate face dupa 48–72 ore de la tratament.


Principalele buruieni combatute
Echinochloa spp. cu exceptia Echinochloa phyllogon, pe care o controleaza mai slab si care se extinde rapid in orezarii. Controleaza partial si alte specii de graminee, alismatacee si ciperacee. Prin spectrul larg de combatere Nominee SC 400 rezolva principalele probleme de imburuienare la orez.


Compatibilitate
Nominee 400 SC este compatibil cu principalele erbicide care se aplica postemergent la orez, dar este de preferat ca inainte de utilizare sa se faca un test de compatibilitate fizico-chimica.


Selectivitate
Nominee 400 SC nu este fitotoxic pentru soiurile de orez aflate in cultura, cu conditia respectarii dozelor si a conditiilor de aplicare.


 


 


Raft


Erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor graminee din culturile de floarea soarelui si orez


Substanta activa: oxadiargil 400 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)


Raft face parte din grupa chimica oxadiazili si actioneaza prin inhibarea unor enzime care intervin în procesul de formare a clorofilei. Este un erbicid cu actiune peliculara de contact, efectul cel mai bun obtinându-se în momentul în care germineaza buruienile si vin în contact cu pelicula de erbicid. Plantulele se necrozeaza la scurt timp si mor. De aceea, pentru a obtine rezultate bune, este necesara o pregatire corespunzatoare a patului germinativ. Produsul nu se transloca în plante. 

Mod de utilizare
Orez
Se aplica în preemergenta, dupa semanat, în doza de 0,8-0,9 l /ha. Erbicidarea se face cu 200-300 l apa/ha si va fi urmata de inundare.  Raft are o eficacitate foarte buna când se aplica pe un sol uniform si bine maruntit. În cazul în care solul nu are o umiditate suficienta efectul asupra gramineelor este diminuat. De aceea erbicidarea preemergenta se va efectua la scurt timp dupa pregatirea patului germinativ, imediat dupa semanat. 

Spectrul de combatere
Raft combate buruieni dicotiledonate precum stir (Amaranthus retroflexus), zârna (Solanum nigrum), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), mustar salbatic (Sinapis arvensis), musetel (Matricaria spp.), teisor (Abutilon theophrasti) si unele graminee: meisor (Digitaria sanguinalis), mohor (Setaria sp.). Nu combate Xanthium si Cirsium. 

Compatibilitate
Raft se poate utiliza în amestecuri (tank-mix) cu toate produsele utilizate în prezent în cultura de floarea soarelui si în special în tratamente postemergente cu Furore Super. În acest caz sunt combatute, pe lânga buruienile dicotile, toate gramineele anuale, precum si cele perene din rizomi (ex. Sorghum halepense).

Urmareste-ne